När jag läser på om publicering av E-böcker dyker en ny fråga upp, vad är poängen med publicering?
Om jag med publicering menar att jag vill ha möjligheten att tjäna pengar på det jag skrivit så är det nog bäst ändå att söka kontakt med förlag som hjälper till med marknadsföring och att göra boken tillgänglig för biblioteken. Men det finns ännu mycket att läsa om självpublicering så jag läser och lär.
En författare vars blogg dök upp i min sökning, Kristina Svensson, beskriver vedermödorna med att göra om sin text till e-publikation vilket är intressant. Hon skriver vidare att hon gjorde en särskild webb-sida för sin bok och att hon faktiskt la ut boken i sin helhet helt gratis där. Hon hade en tanke om att marknadsföra sig så, om läsare hittade henne där och gillade boken så skulle de vara mer intresserade av hennes kommande böcker.
Det är en tanke som lockar mig lite, eftersom jag vet redan från start att böckerna om PIA, serien om Johanna, är just en serie och som det ser ut idag kommer den att omfatta minst fem böcker. Jag skulle kunna lägga ut hela den första boken. Och jag skulle definitivt kunna göra en hel webb-plats för konceptet eftersom det är så mycket mer än bara romanserien. Men vad skulle en sådan domän kunna heta?
Jag hade ändå en tanke, eftersom bokserien är skapad ur min ambition att skriva om personlig utveckling i skönlitterär form, att jag skulle bjuda läsaren på en parallellbok där de händelser och tankegångar som rörs i romanen speglas av sin ”personliga utvecklings fördjupning” och den hade jag en tanke om att lägga som extramaterial på min webb, gratis för dem som registrerar sin bok. Den tanken strandade på funderingen kring huruvida det gick att individuellt numrera böcker. Som du hör förvirrar jag mig hela tiden.
Nog om detta jag längtar nu efter att få ta del av läsgruppens kommentarer men ännu har ingen lämnat dem till mig. Så jag får väl efterlysa dem och börja utan dem.